Maandag 30 Maart 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Steven Van Gucht doet speciale oproep om contact met ouderen te onderhouden: “We mogen hen niet vergeten”

Steven Van Gucht doet speciale oproep om contact met ouderen te onderhouden: “We mogen hen niet vergeten”

Het is belangrijk dat we ook denken aan de geestelijke gezondheid van onze ouderen. Dat benadrukte Steven Van Gucht nogmaals op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.

"Wij denken dat het niet nodig is om mensen in woonzorgcentra te isoleren in hun kamer wanneer er geen uitbraak van het virus is”, zegt Van Gucht. Het is wel belangrijk dat de mensen nog een zekere vorm van sociaal contact hebben, met respect voor de basishygiëne en de sociale afstand. “Maar het is niet nodig dat ze hele dagen op hun kamer moeten blijven."

“Dit is anders natuurlijk wanneer er een uitbraak vastgesteld wordt, of wanneer er positieve gevallen in een woonzorgcentrum zijn”, klinkt het. In dat geval is het belangrijk om de positieve patiënten te isoleren, en de mensen die de infectie nog niet hebben opgelopen, in hun kamer te houden.

Vergeet hen niet

Volgens Van Gucht moeten we aandacht hebben voor de sociale en geestelijke gezondheid van de ouderen. Het is ook belangrijk voor de familie en vrienden om via de telefoon, videogesprek of brieven contact te houden. “We mogen hen niet vergeten”, besluit Van Gucht.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  corona  I  ouderen