Joren uit 'Thuis' beseft dat dit niet had mogen gebeuren Buitenland
Buitenland

Joren uit 'Thuis' beseft dat dit niet had mogen gebeuren

Joren uit 'Thuis' beseft dat dit niet had mogen gebeuren

Mathieu Carpentier (22) staat bekend als de brave, hopeloos verliefde Joren uit Thuis. De acteur die vorig jaar al eens voor de rechter stond wegens agressie, is nu opnieuw betrokken geraakt in een handgemeen. Mathieu zegt nu spijt te hebben van zijn daden.

‘Thuis’-acteur Mathieu Carpentier was onlangs op vakantie in het populaire winter- sportoord Val Thorens in Frankrijk. Tijdens een aprèsskifeestje liep het echter mis toen Mathieu het aan de stok kreeg met een groepje andere Vlamingen.

Voorbeeldfunctie

“Ja, Mathieu heeft jammer genoeg voor heel wat wrevel gezorgd”, zegt de Gentse student Sander Maene, die Het Laatste Nieuws contacteerde om zijn beklag te doen. “Onze avond is in mineur geëindigd. Mathieu ging op de vuist met enkele van mijn vrienden.” Omdat de vechtpartij dreigde te ontaarden, werd volgens de student de politie erbij gehaald. “Jammer dat het zover moest komen”, aldus Sander. “En dat voor iemand die als acteur toch een voorbeeldfunctie heeft.”

Volgens een getuige van de vechtpartij werd Mathieu door het trio vrienden herkend als Joren uit ‘Thuis’, waarna zij 
foto’s en filmpjes van de acteur begonnen te maken. Toen 
Mathieu vroeg om daarmee te stoppen en de beelden te verwijderen, kwam het tot wat trek- en duwwerk.

Een vervelend staartje

Mathieu Carpentier bevestigt dat verhaal. “En daar heb ik spijt van, want dat handgemeen was niet oké en had niet moeten gebeuren. Ik had beter anders gereageerd op hun weigering om de beelden te verwijderen.”

De acteur verduidelijkt ook nog dat het niet de Franse politie maar de bergwacht, een soort plaatselijke security, was die erbij kwam. Zij overtuigden de drie jongeren ervan de beelden alsnog te verwijderen. “Ik dacht dat de zaak daarmee afgesloten was, maar nu zij ermee naar buiten komen, krijgt het dus nog een vervelend staartje. In het vervolg zal ik iets rustiger moeten reageren.”

Reputatie

Het is niet de eerste keer dat Mathieu in opspraak komt. Anderhalf jaar geleden had hij op een fuif in Alsemberg een feestganger aangevallen. Het slachtoffer werd tegen de grond gewerkt en meerdere keren in het aangezicht getrapt. En liep zo enkele kneuzingen, een afgebroken tand en een lichte hersenschudding op. Mathieu moest vorige zomer dan ook voor de rechter verschijnen.

“Het gaat hier om zeer zware feiten. Dergelijk geweld kan niet getolereerd worden”, aldus het parket toen. Na het incident zocht Mathieu via Facebook contact met het slachtoffer en bood hij zijn excuses aan. Die woorden herhaalde hij in de rechtszaal: “Ik excuseer me voor wat ik heb gedaan. Het was fout.”

Mathieu had iets te veel gedronken die avond en dacht dat zijn slachtoffer hem eerder op de avond had aangevallen. Achteraf bleek dat hij zich van persoon had vergist. Gezien Mathieus blanco strafregister, en omdat hij zijn verontschuldigingen had aangeboden, stelde de rechter zich mild op en gaf Mathieu een werkstraf van 80 uur.

Mathieus reputatie heeft nu, jammer genoeg, opnieuw een deuk opgelopen. Maar tot een rechtszaak zal het deze keer naar alle waarschijnlijkheid niet komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws