Maandag 30 Maart 2020 - 17:00   I   door Redactie

Vrouw van Maarten Breckx debuteert bij VTM Nieuws: "Nu vinden ze het wél interessant"

Vrouw van Maarten Breckx debuteert bij VTM Nieuws:

Lies Vandenberghe (29) heeft maandagmiddag haar debuut gemaakt als sportanker in VTM Nieuws. Vandenberghe is de vrouw van Maarten Breckx (34), die al een tijdje een vertrouwd gezicht is bij VTM.

Vandenberghe komt over van muziekzender Qmusic, waar ze het nieuws las en ook een sportrubriek had. Bij VTM Nieuws zal ze net als haar man Maarten als sportanker werken.

"Door de speciale maatregelen tegen het coronavirus mocht ik niet elke dag repeteren in de studio", vertelt Vandenberghe in Het Nieuwsblad. "De redactie van VTM nieuws werkt nu in teams, en die mogen niet met elkaar mixen."

De beste leermeesters

"Gelukkig had ik de beste leermeesters. Jo De Poorter, bijvoorbeeld, bracht me vanop afstand de kneepjes van het vak bij. En ik had een virusbuddy, Maarten, die mij coachte op de momenten dat ik wel in de studio mocht.”

"Maarten is streng maar eerlijk in zijn coaching", vervolgt Vandenberghe. "Zijn eerste commentaar was dat ik veel te snel praatte. Hij hoorde dat ik van de ­radio kwam, waar vaart in het nieuws móét zitten. Op tv ligt het tempo ­lager - de kijker moet de tijd krijgen om de info te absorberen."

(Lees verder onder de foto)

"Veel vrouwen vonden sport plots wel interessant"

Vandenberghe is samen met Catherine Van Eylen van de VRT eerder een uitzondering in wat verder een mannenwereld lijkt. "Als mannen over sport praten, lijkt het allemaal zo moeilijk en technisch. Maar da's slechts perceptie", meent ze.

"Het is de manier waarop je het vertelt. Benader het eens vanuit de menselijke hoek. Vertel hoe uitbundig of juist barslecht een sporter zich voelt na een wedstrijd. Veel vrouwelijke luisteraars van Qmusic vonden sport plots wel interessant, omdat ik het zo bevattelijk en enthousiast bracht."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Antwerp  I  Standard  I  shownieuws