Pediater Marc Raes: “Heel jonge kinderen met koorts moet je zo snel mogelijk door een arts laten onderzoeken” Royalty
Royalty

Pediater Marc Raes: “Heel jonge kinderen met koorts moet je zo snel mogelijk door een arts laten onderzoeken”

Pediater Marc Raes: “Heel jonge kinderen met koorts moet je zo snel mogelijk door een arts laten onderzoeken”

Hoewel vooral de oudere generatie getroffen wordt door het coronavirus, komen er steeds meer verhalen boven van jongere generaties die besmet worden, en zelfs sterven. Zo overleed in de VS voor het eerst een baby aan COVID-19.

Dit ene geval wil echter niet zeggen dat zeer jonge kinderen gevoeliger zouden zijn dan bijvoorbeeld adolescenten. Bij sommige baby’s komen verschillende infecties samen voor, en dat is volgens pediater Marc Raes heel wat gevaarlijker. “Toch lijkt een infectie in hun geval minder erg te zijn”, zegt Raes in De Morgen. “Hoe dat komt? Er zijn allerlei hypotheses, maar die vraag is nog niet beantwoord."

“Als kinderen jonger dan twee, drie maanden (…) koorts hebben, moet je hen zo snel mogelijk door een arts laten onderzoek. Ook buiten het coronaseizoen”, aldus Raes. Hij stelt wel dat niet alle baby’s die nu koorts maken, meteen met het coronavirus besmet zullen zijn. Hij geeft ouders de raad om hun kinderen sowieso te laten onderzoeken wanneer ze het gevoel hebben dat er iets mis is.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws