Maandag 30 Maart 2020 - 22:00   I   door Redactie

"Club Brugge gebruikt dit om definitieve hervorming van JPL door te drukken"

Er is flink wat discussie ontstaan binnen de Pro League. Er zijn eersteklassers die het huidige seizoen alsnog willen uitspelen, desnoods in juni of juli. Andere clubs pleiten dan weer voor een definitieve stopzetting van de huidige campagne.

Naast zowat alle kleinere clubs uit 1A en 1B, zijn ook Club Brugge en AA Gent pro om het seizoen per direct stop te zetten. Dat brengt wel met zich mee dat Waasland-Beveren niet zou kunnen degraderen én OH Leuven en Beerschot promoveren. Dat wil zeggen: volgend seizoen een Jupiler Pro League met 18 teams en zo goed als zeker géén play-offs.

Aast Club Brugge op definitieve hervorming van JPL?

"Sommige clubs verzetten zich tegen dat idee", weet Peter Vandenbempt. "Ze zien er een poging in van de tegenstanders van het systeem van de play-offs, zoals Club Brugge, om een definitieve hervorming van de competitie door te drukken", zegt de commentator bij Sporza.

"Dat is iets helemaal anders. Je kan deze uitzonderlijke omstandigheden niet gebruiken om een nieuwe competitieformule uit te tekenen voor de volgende vijf jaar", benadrukt Vandenbempt.

(Lees verder onder de foto)

"Geen goed idee om na 30 juni nog te spelen"

"Uit een eventuele beslissing om volgend seizoen met 18 te spelen, vloeit niet voort dat ze dat een seizoen later opnieuw moeten doen. Of dat er met 20 clubs gespeeld zal worden." 

"Je moet nu vooral naar een oplossing gaan waarmee je er voor zorgt dat je volgend seizoen in de mate van het mogelijke een normale competitie kan spelen en op een redelijk moment kan beginnen. Daarom ook dat ik zeg dat ik het geen goed idee vind om na 30 juni nog te voetballen", besluit Vandenbempt.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal