Complete chaos bij Anderlecht: ‘Hevige discussies, Vincent Kompany grijpt in’ Sport
Sport

Complete chaos bij Anderlecht: ‘Hevige discussies, Vincent Kompany grijpt in’

Complete chaos bij Anderlecht: ‘Hevige discussies, Vincent Kompany grijpt in’

Zelfs wanneer het voetbal stil ligt, heerst er chaos bij RSC Anderlecht. De clubleiding heeft nu zijn eigen spelers tegen zich in het harnas gejaagd.

"Om de coronacrisis financieel te overbruggen, vroeg Anderlecht zijn spelers om hun loon van de maand april af te staan. Een akkoord leek bereikt, maar gisteren weigerde een deel van de kern toch het contract daarover te tekenen omdat ze zich niet konden vinden in bepaalde voorwaarden", schrijft Het Nieuwsblad.

Er was een principeakkoord, maar toen de spelers het contract kregen toegestuurd, verslikten sommigen zich in hun koffie. Zo nam Anderlecht immers enkele voorwaarden op in het contract die niet op voorhand waren afgesproken. 1. Afstand doen van het salaris. 2. Afstand doen van de bijhorende groepsverzekering. 3. Afstand doen van alle bijkomende voordelen in natura, behalve hun auto. 4.Afstand doen van een twaalfde van hun tekenpremie voor dit seizoen. 5.Accepteren van collectief verlof tussen 1 en 14 april.

Kompany grijpt in

De voorwaarden zorgden voor stevige discussies. Toen enkele zaakwaarnemers van spelers het contract te zien kregen, trokken ook zij aan de alarmbel. Met alle gevolgen vandien. "Toen er geen akkoord uit de bus kwam en de spelers onder elkaar begonnen te discussiëren, kwam Vincent Kompany bemiddelen", weet Het Nieuwsblad. "Via een dringende videocall probeerde hij iedereen weer op één lijn te krijgen, maar het is niet zeker of dat zal lukken. Sommige spelers vrezen dat ze in mei sowieso technisch werkloos zullen worden als de coronacrisis blijft duren."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws