Dinsdag 31 Maart 2020 - 11:30   I   door Redactie

'Eersteklassers hebben akkoord over definitieve afschaffing van play-offs'

'Eersteklassers hebben akkoord over definitieve afschaffing van play-offs'

Zijn de play-offs voorgoed verleden tijd in de Jupiler Pro League? Daar ziet het steeds meer naar uit. Het grootste deel van de eersteklassers pleit immers voor de terugkeer van een klassieke competitie.

Het Nieuwsblad meldt dat het steeds waarschijnlijker wordt dat de play-offs definitief worden afgevoerd. "In België groeit een tweederdemeerderheid om nooit meer play-offs te spelen", schrijft de krant. 

Als er niet meer wordt gespeeld in de Jupiler Pro League, zal dat plan snel vorm krijgen. Waasland-Beveren zou immers in 1A blijven, terwijl OH Leuven en Beerschot promoveren. "Er is daarom een consensus om volgend seizoen met achttien ploegen zonder play-offs een seizoen van vierendertig speeldagen af te werken. Die formule zou ook beter planbaar ­moeten zijn als het ­seizoen pas in september zou kunnen beginnen", verduidelijkt Het Nieuwsblad.

Competitie met 20 clubs

"In het ­seizoen 2021-2022 zou 1B mogelijk worden ­afgevoerd en de Pro League evolueren naar één profcompetitie met twintig clubs. Ook een competitie met twintig clubs zou zonder play-offs worden gespeeld. Om de veranderingen door te voeren en de play-offs definitief af te schaffen, is geen ­viervijfde- maar een tweederdemeerderheid nodig. Verschillende ­insiders menen dat zo'n tweederdemeerderheid op dit ­moment binnen het bereik ligt", besluit de krant.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal