Maria (48) bezwijkt aan corona nadat onderliggende medische aandoening pas in ziekenhuis wordt ontdekt: “Het was vreselijk” Buitenland
Buitenland

Maria (48) bezwijkt aan corona nadat onderliggende medische aandoening pas in ziekenhuis wordt ontdekt: “Het was vreselijk”

Maria (48) bezwijkt aan corona nadat onderliggende medische aandoening pas in ziekenhuis wordt ontdekt: “Het was vreselijk”

Maria, een 48-jarige moeder van twee kinderen, is in het ziekenhuis overleden aan het coronavirus, nadat ze pas na haar opname in het ziekenhuis te weten kwam dat ze aan een zeldzame medische aandoening leed.

De moeder van twee kinderen kreeg op een gegeven moment last van kortademigheid en zware vermoeidheid, voordat ze ook hevige koorts begon te maken. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis, en daar werd vastgesteld dat ze vasculitis (bloedvatontsteking, nvdr.) had, een zeldzame onderliggende gezondheidstoestand waarvan ze zich tot op dat moment niet bewust was.

Zoon Dan Clark, 21, zegt dat ze het ergste verwachtten toen ze een telefoontje van de dokter kregen. “We mochten haar hand vasthouden. Ze was zich er waarschijnlijk van bewust denk ik. Het was vreselijk, om eerlijk te zijn."

Zeer snel verzwakt

Maria’s lichaam verzwakte zeer snel door de verborgen ziekte, en kon de kracht niet meer opbrengen om het coronavirus samen met een opgelopen longontsteking te bestrijden. Haar familie zat aan haar zijde toen de beademingsmachine uitgeschakeld werd. Dan vermoedt dat zijn moeder het virus opliep tijdens het winkelen, daar ze van thuis uit werkte en voor de rest niet veel buitenkwam.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws