Dinsdag 31 Maart 2020 - 12:30   I   door Redactie

‘Telenet gaat Belgisch voetbal volgend seizoen mogelijk niet meer uitzenden’

‘Telenet gaat Belgisch voetbal volgend seizoen mogelijk niet meer uitzenden’

De huidige coronacrisis zorgt ook voor steeds meer problemen in de voetbalwereld. Nu is het immers niet langer zeker dat Telenet ook volgend seizoen het Belgisch voetbal gaat uitzenden.

Telenet verloor eerder dit jaar de strijd om de mediarechten van de Pro League. Die gingen naar het Britse bedrijf Eleven Sports. Eleven kan de rechten nu verkopen aan de klassieke operatoren, maar de onderhandelingen met Telenet beloven lastig te worden.

"Vanaf volgend seizoen heeft Eleven Sports het voetbalcontract voor vijf jaar in handen. Het Britse bedrijf zal gemiddeld zo'n 103 miljoen euro per jaar betalen voor het Belgisch voetbal. Om zelf rendabel te zijn, zal Eleven de rechten op zijn beurt doorverkopen. In een ideale wereld gebeurt dat onder meer aan de rechtenhouders die het contract hebben verloren", schrijft Het Laatste Nieuws.

Rivaliteit is groter geworden

"In het huidige economische klimaat beloven dat geen eenvoudige onderhandelingen te worden. Zoals zoveel andere bedrijven moeten Proximus, Voo en Telenet besparen om te overleven. Daarnaast speelt vooral bij Telenet een emotionele factor. Er bestond al een rivaliteit met Eleven, en die is er na de afgelopen tender alleen maar groter op geworden. Deze week zitten Eleven en Telenet voor het eerst rond de tafel", benadrukt de krant nog.

Als Eleven en Telenet niet tot een vergelijk komen, kan dat serieuze gevolgen hebben. Het Belgisch voetbal is dan vanaf volgend seizoen mogelijk niet meer te zien op Telenet. Maar ook de eersteklassers dreigen er de dupe van te worden, zo weet HLN. "Als de Britten er niet in zouden slagen de rechten te slijten aan de klassieke operatoren, zou dat ook voor de clubs een probleem zijn. Want als de Belgische tak van Eleven op de fles gaat, valt de Pro League opeens zonder voetbalcontract - en dus zonder de jaarlijkse 103 miljoen euro."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal