Vaccinoloog Pierre Van Damme: “Als 60 tot 70% van de mensen antistoffen heeft, dan pas zal het coronavirus uitsterven” Royalty
Royalty

Vaccinoloog Pierre Van Damme: “Als 60 tot 70% van de mensen antistoffen heeft, dan pas zal het coronavirus uitsterven”

Vaccinoloog Pierre Van Damme: “Als 60 tot 70% van de mensen antistoffen heeft, dan pas zal het coronavirus uitsterven”

Farmabedrijf Johnson en Johnson wil tegen januari 2021 een vaccin tegen het coronavirus klaar hebben liggen. De bedoeling van dit vaccin is om de groepsimmuniteit te verhogen.

Vaccinoloog Pierre Van Damme van de Universiteit Antwerpen, verwacht dat tot 30% van de bevolking mogelijk antistoffen zullen kunnen aanmaken doordat ze de ziekte heeft doorgemaakt. Dan nog zou dit aantal met zo’n 40% moeten groeien.

“Als 60 tot 70% van de mensen antistoffen heeft, is dat voldoende: dan zal COVID-19 niet meer genoeg mensen vinden om zich te verspreiden en besmettingen te veroorzaken.”, zegt Van Damme in Het Laatste Nieuws. Dit percentage kunnen we dus bereiken door middel van vaccinatie. “Hierdoor kunnen we de infectieziekte laten uitsterven”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws