Dinsdag 31 Maart 2020 - 14:30   I   door Redactie

Kompany betaalt in plaats van RSCA-spelers die tekengeld weigeren af te staan

Kompany betaalt in plaats van RSCA-spelers die tekengeld weigeren af te staan

Verrassende wending in de onderhandelingen over de solidariteitsbijdrage bij RSC Anderlecht. Vincent Kompany heeft beslist dat hij zal betalen in de plaats van RSCA-spelers die hun tekengeld weigeren af te staan.

"Als spelers weigeren om één twaalfde van hun tekengeld af te staan, betaalt speler-manager Vincent Kompany dat bedrag in hun plek. Dat is bevestigd aan onze redactie", schrijft Het Laatste Nieuws.

Ondertussen gaan de onderhandelingen tussen het Anderlecht-bestuur en zijn spelers verder. Het oorspronkelijke document blijft overeind, maar er wordt een voorwaarde toegevoegd. Spelers krijgen de garantie dat er voor hen géén technische werkloosheid komt. Daar waren de spelers bang voor.

Kompany wil betalen

"Maar veel opvallender is een nuance die erbij komt", benadrukt HLN"Er was onvrede bij de spelers over het afstaan van één twaalfde van hun tekengelden - dat was oorspronkelijk niet afgesproken - maar ook in het nieuwe document is het de bedoeling dat ze die centen laten vallen. Doen ze dat niet, dan zal Vincent Kompany dat bedrag in hun plaats betalen. “Aan jullie de keuze”, staat er in de communicatie. “Maar zij die dat doen, zijn niet solidair.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  voetbal  I  sport