Woensdag 1 April 2020 - 11:00   I   door Redactie

Vanhaezebrouck haalt keihard uit naar Coucke: "Dit is de schaamte voorbij"

Hein Vanhaezebrouck heeft woensdag keihard uitgehaald naar Marc Coucke. Vanhaezebrouck snapt er niets van dat de voorzitter van RSC Anderlecht het seizoen in de Jupiler Pro League koste wat het kost wil verderzetten, desnoods in juli.

Vanhaezebrouck haalt keihard uit naar Coucke:

"Jammer dat de coronamaatregelen in België niet meteen voor minstens een maand werden verlengd. Dan was het ook duidelijk geweest dat er in mei of juni niet meer zou worden ­gevoetbald", opent Vanhaezebrouck in zijn column in Het Nieuwsblad. "Nu laten ze toch nog de ­mogelijkheid open voor zij die nog per se willen doordoen."

"Er zijn er die - zoals ikzelf - zeggen dat we beter stoppen, maar er zijn er zelfs die de competitie desnoods tot september willen verlengen. Wat dat betreft is het raar dat sommigen aan de ene kant de regels promoten via Twitter, maar aan de andere kant alleen aan hun eigenbelang denken", doelt Vanhaezebrouck erg duidelijk op Coucke.

"Dan val je als ­in­fluencer compleet uit je rol"

"Als je nu nog pleit dat play-off 1 of play-off 2 volledig moet worden afgewerkt - om zelf nog een Europees ticket te kunnen behalen -, terwijl je bijna een heel seizoen niet bij de eerste tien hebt gestaan en momenteel ieders gezondheid voorop zou moeten staan, dan is dat de schaamte voorbij. Dan val je als ­in­fluencer compleet uit je rol", krijgt Coucke tot slot nog een serieuze veeg uit de pan.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport