"Iedereen in ons land moet een mondmasker dragen" Royalty
Royalty

"Iedereen in ons land moet een mondmasker dragen"

"Iedereen in ons land moet een mondmasker dragen"

Gewezen spoedarts Luc Beaucourt is ervan overtuigd dat iedereen een mondmasker moet dragen. Volgens een nieuwe studie van Massachusetts Institute of Technology (MIT) kunnen virusdruppeltjes tot wel acht meter afstand afleggen.

“De resultaten van de studie zijn duidelijk: in een warme vochtige atmosfeer kunnen virusdruppeltjes een wolk vormen die zich over zeven à acht meter kan uitspreiden. Dan kom je er niet met anderhalve meter afstand. Er is ook geen intens contact nodig om besmet te raken. Omdat veel mensen geen symptomen hebben maar wel besmet zijn, zou het dus beter zijn als iedereen een masker draagt”, zegt Luc Beaucourt in Gazet van Antwerpen.

Al blijft viroloog Marc Van Ranst achter de Belgische aanpak staan. “Iedere regering is vrij om eigen keuzes te maken. De onze is er voorlopig van overtuigd dat de huidige aanpak de beste is. Wat ze in Tsjechië of Bulgarije doen, is hun zaak", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws