Donderdag 2 April 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: VTM  I   door Redactie

De ‘quarantainesfeer’ dreigt helemaal te keren in huishoudens: “De overheid moet dit nauwlettend in het oog houden”

De ‘quarantainesfeer’ dreigt helemaal te keren in huishoudens: “De overheid moet dit nauwlettend in het oog houden”

Er hangt de voorbije weken een erg gemoedelijke sfeer in ons land. Belgen tonen zich massaal solidair en houden zich goed aan de maatregelen. Toch ziet professor Pierre Van Damme ook minder positieve evoluties.

Zo is er bijvoorbeeld een bepaald percentage van gezondheidswerkers dat niet geheel gerust is wat betreft veiligheid op het werk. “En dat begrijp ik natuurlijk heel goed, en ik deel die bezorgdheid als we de cijfers zien hier in België”, zegt epidemioloog Pierre Van Damma bij VTM Nieuws.

“We zien ook hoe langer hoe meer mensen die zeggen: ‘Het wordt toch wel zwaar.’ Je ziet dat ook aan de parameters van slapeloosheid en nervositeit”, vervolgt Van Damme.

Adolescenten en ouders

Ook relationeel begint de quarantaine voor heel wat mensen te wegen. “Dit geldt vooral voor de relatie tussen adolescenten en hun ouders, wat niet verwonderlijk is wanneer je voortdurend in elkaars aanwezigheid bent. Het gaat ook nog een tijdje duren, dus de overheid en de hulpverlening moet dat absluut in de gaten houden”, besluit Van Damme.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  corona  I  ouders