Donderdag 2 April 2020 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: VRT  I   door Redactie

‘Het is goed nieuws dat we op een plateau zitten qua cijfers, het slechte nieuws is dat de daling niet voor meteen zal zijn’

‘Het is goed nieuws dat we op een plateau zitten qua cijfers, het slechte nieuws is dat de daling niet voor meteen zal zijn’

De meest betrouwbare cijfers zijn diegene van het aantal mensen die elke dag opnieuw worden opgenomen in de ziekenhuizen. “Deze schommelen al een week rond hetzelfde cijfer”, zegt Koen Wauters van de VRT-wetenschapsredactie.

Het lijkt erop dat de stijgingscurve zich stilaan begint recht te trekken. We zitten momenteel op een soort plateau. “Dat is goed nieuws, want we stijgen niet spectaculair”, zegt Wauters donderdagmiddag in Het Journaal. “Het is tegelijkertijd ook slecht nieuws, want we zitten allemaal te wachten op een daling, en dat zit er voorlopig nog niet in."

Er komen ook steeds meer mensen op de intensieve zorgen te liggen. Dit is vooralsnog geen probleem, omdat ons land erg goed voorbereid was op de coronacrisis. “Onze intensieven liggen vol, maar gelukkig hebben we nog een aantal zalen bijgemaakt”, zegt Wauters.

“Dat is het geluk dat ons land heeft in vergelijking met Italië: daar hebben ze zich laten verrassen, want ze waren het eerst getroffen Europese land. Wij hebben daar lessen uit getrokken. Wij hebben bedden vrijgemaakt en gelukkig zitten we nu nog onder de maximumcapaciteit”, aldus Wauters.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Koen Wauters  I  corona  I  plateau