“Ga naar huis, Meus, en laat De Pauw terugkomen” Buitenland
Buitenland

“Ga naar huis, Meus, en laat De Pauw terugkomen”

“Ga naar huis, Meus, en laat De Pauw terugkomen”

Zondag gaat het nieuwe seizoen van ‘Twee Tot De Zesde Macht’ van start. Niet langer gepresenteerd door Bart De Pauw, maar wel door Jeroen Meus. Volgens die laatste mag hij geen contact hebben met Bart De Pauw, maar Herman Brusselmans – die regelmatig te zien is in de quiz – denkt daar het zijne van. Ook bekent Brusselmans dat hij tijdens zijn opnamedag grapjes over Bart De Pauw durfde maken. Dat moet kunnen, aldus de schrijver.

Eind 2017 begon de controversie rond Bart De Pauw. Het programma ‘Twee Tot De Zesde Macht’ werd onmiddellijk van de antenne gehaald. Een paar maanden later besloot de VRT dan toch samen te werken met Koeken Troef, het productiehuis van Bart De Pauw, en koos Jeroen Meus als presentator.

Meus geeft toe dat Twee Tot De Zesde Macht’ helemaal anders is dan ‘Dagelijkse Kost’. Hij moest zich dan ook maandelijk voorbereiden in theaterzaaltjes, met en zonder autocue, met en zonder publiek, maar in de studio is het toch nog even anders. Door zenuwen verloor hij heel wat van zijn kwaliteiten, weet de televisiekok ook zelf. “Door zenuwen kom ik bij momenten niet spontaan genoeg over,” vertelt Jeroen Meus. “Ik durf me soms niet genoeg laten gaan.”

In Humo zei Meus ook dat hij geen contact mocht hebben met Bart De Pauw. Maar Herman Brusselmans heeft daar zijn twijfels bij. “Als ik morgen zou horen dat Bart De Pauw Jeroen al maanden achter de schermen aan het coachen is, zou ik daar niet van schrikken,” aldus Brusselmans. Hij geeft ook toe dat hij tijdens zijn opnamedag grapjes over Bart De Pauw durfde maken. “Ga naar huis, Meus, en laat De Pauw terugkomen,” dat moet kunnen aldus de schrijver in Humo.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws