Donderdag 2 April 2020 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Morgen  I   door Redactie

Niet-Covid-patiënten met ernstige klachten wachten te lang om naar ziekenhuis te gaan: “Als je denkt dat het ernstig is, kom alsjeblief gewoon af"

Geert Meyfroidt, staflid intensieve zorg in het UZ Leuven, doet een oproep naar alle niet-Covid-patiënten die angst hebben om naar het ziekenhuis te gaan. “De zorg voor elke patiënt blijft gegarandeerd”, klinkt het in De Morgen.

Niet-Covid-patiënten met ernstige klachten wachten te lang om naar ziekenhuis te gaan: “Als je denkt dat het ernstig is, kom alsjeblief gewoon af

Vorige week al kwamen er verontrustende berichten van spoedartsen: niet-corona-gerelateerde patiënten met ernstige klachten wachten te lang om naar het ziekenhuis te gaan. “De voorbije dagen zagen wij daar op onze afdelingen intensieve zorg de gevolgen van”, zegt Meyfroidt, tevens voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde.

“Een aantal mensen die dagen met pijn op de borst rondliepen, werd opgenomen met een hartinfarct dat veel erger was geworden door te lang te wachten”, aldus Mefroidt. Mensen zijn bang om in het ziekenhuis besmet te geraken, maar dat is natuurlijk niet zonder gevaar.

De angst om besmet te geraken is ook onnodig: in elk ziekenhuis worden de Covid- en niet-Covid-patiënten goed gescheiden. “De zorg voor elke patiënt blijft gegarandeerd”, zegt Meyfroidt. “Alsjeblieft, als je denkt dat het ernstig is, kom af."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Geert Meyfroidt  I  corona  I  Covid