Donderdag 2 April 2020 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN   I   door Redactie

Huisarts maakt zich zorgen om de supermarkten: “In zo’n winkel zijn er erg veel plekken waar het virus zich kan verspreiden”

Huisarts maakt zich zorgen om de supermarkten: “In zo’n winkel zijn er erg veel plekken waar het virus zich kan verspreiden”

Docent huisartsgeneeskunde Patrik Vankrunkelsven vindt dat de supermarkten in ons land heel slecht georganiseerd zijn. Elke klant zou bij het binnenkomen een paar plastic handschoenen moeten krijgen, zegt hij.

Volgens Vankrunkelsven zijn er enorm veel plaatsen in de supermarkt waar het coronavirus zich gemakkelijk kan verspreiden, zoals de tangen waarmee we de koffiekoeken nemen en de snijmachine van het brood. Vooral over producten die niet zijn voorverpakt, zoals groeten en fruit, maakt Vankrunkelsven zich zorgen.

“Ik werk maar halftijds meer als huisarts en toch heb ik al drie patiënten die in een supermarkt werken en met het coronavirus besmet zijn”, legt Vankrunkelsven uit in Het Laatste Nieuws. “Dit geeft toch aan dat zij in een gevoelige positie zitten."

Slecht georganiseerd

Hij vergelijkt werken in een supermarkt met werken in de zorg en pleit voor een betere bescherming voor het personeel. “De supermarkten zijn momenteel heel slecht georganiseerd, terwijl de politie mensen vermaant die met de auto naar het bos rijden om er te wandelen, iets waarbij het gevaar onbestaande is”, zegt hij.

Daarom stelt Vankrunkelsven voor om iedere klant bij het binnenkomen een paar plastic wegwerphandschoenen te geven. Onmogelijk, stelt vakvereniging Comeos. “Dat kan je niet organiseren. Je kan die handschoenen maar één keer laten gebruiken en je moet ze ook netjes kunnen weggooien”, klinkt het daar.

“We vragen iedereen nadrukkelijk de handen te wassen voor het winkelen, niet te winkelen wanneer je ziek bent, en voldoende afstand te houden van de andere klanten."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  supermarkt  I  corona