Vrijdag 3 April 2020 - 07:00   I   door Redactie

'UEFA wil Club Brugge en andere Belgische clubs uitsluiten van Europees voetbal'

'UEFA wil Club Brugge en andere Belgische clubs uitsluiten van Europees voetbal'

De Raad van Bestuur van de Pro League heeft donderdag aanbevolen om de Belgische competitie voor dit seizoen definitief stop te zetten. De Algemene Vergadering zou dit binnenkort officieel bekrachtigen. Bij de UEFA is men niet zo blij met de beslissing in ons land.

De UEFA is niet te spreken over het feit dat we in België zinnens zijn om de competitie niet meer verder te zetten. In een brief aan alle lidstaten dreigt voorzitter Aleksander Ceferin zelfs met Europese uitsluiting van landen die "prematuur een einde maken aan hun competitie".

“We hebben er vertrouwen in dat voetbal in de volgende maanden opnieuw kan beginnen”, stelt Ceferin. “We geloven dat elke beslissing om de nationale competitie op te geven op dit moment onrechtvaardig is", tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van de UEFA-voorzitter.

Géén Champions League voor Club Brugge?

"Aangezien deelname aan UEFA-clubcompetities bepaald wordt door sportieve resultaten op het einde van een volwaardige nationale competitie, zou elke vroegtijdige stopzetting twijfel zaaien. De UEFA behoudt zich het recht toe te bepalen welke clubs worden toegelaten tot zijn clubcompetities in het seizoen 2020-2021.”

Dat wil zeggen dat de UEFA van plan is om landen die hun competitie vroegtijdig stopzetten, wil uitsluiten van Europees voetbal. Zo dreigen Club Brugge en AA Gent niet naar de Champions League te mogen en Charleroi, Antwerp en Standard niet naar de Europa League te kunnen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Antwerp  I  Standard  I  Charleroi  I  voetbal  I  sport