Zaterdag 4 April 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: VTM  I   door Redactie

Zware terugval wordt gevreesd: “Als de mensen zich met het mooie weer niet aan de regels houden, zullen de cijfers terug stijgen”

Zware terugval wordt gevreesd: “Als de mensen zich met het mooie weer niet aan de regels houden, zullen de cijfers terug stijgen”

Als de Belgen zich zondag met het mooie weer niet aan de regels houden, zou dat weleens rampzalig kunnen aflopen voor ons land. Dat zegt vaccinoloog Pierre Van Damme in VTM Nieuws.

Volgens Van Damme gaat het virus zo weer in de verleiding komen om andere mensen te gaan besmetten, want dan geven we het terug veel meer kans om zich te verspreiden. “En dat terwijl we net twee, drie weken een ongelooflijke inspanning geleverd hebben. Dat zou zonde zijn."

“We riskeren dan dat de cijfers terug zullen beginnen stijgen. Dat gaan we dan weer niet onmiddellijk zien, maar die resultaten zien we dan pas over tien of veertien dagen. Dat is dus heel, heel nefast."

China

Zo moet bijvoorbeeld ook China vaststellen wat het gevolg is van het loslaten van de maatregelen. Daar zijn weer mensen overleden aan het virus in Wuhan. “Zij tonen nu aan de rest van de wereld hoe moeilijk het is om die epidemie eerst onder controle te houden, en ook hoe moeilijk het is om bepaalde maatregelen te lossen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  China  I  coronavirus  I  Pierre Van Damme  I  maatregelen  I  zondag