Zaterdag 4 April 2020 - 11:30   I   door Redactie

Anderlecht zet Verschueren in, titel van Club mogelijk in gevaar

Anderlecht zet Verschueren in, titel van Club mogelijk in gevaar

Anderlecht is niet van plan om het zomaar te laten bij het feit dat de competitie wordt stopgezet in België. RSCA heeft flink wat bezwaren.

"Anderlecht snapt gewoon niet dat er in België eerst een dwingend advies gegeven wordt om te stoppen en daarna pas een werkgroep is opgericht om te regelen hoe die stop moet gebeuren", zo schrijft Het Nieuwsblad. "Dat tart alle logica. Het is makkelijk gezegd dat de werkgroep nu al de Europese tickets kan verdelen, maar hoe zal het gaan in de praktijk? Wat als de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp ook niet wordt gespeeld? Wie krijgt dan het ticket voor de groepsfase van de Europa League?"

Binnen de UEFA wil men liever doorgaan met de nationale competities. Dat weet men bij Anderlecht ook en men wil daarom Michael Verschueren inzetten, die goede contacten heeft in Europa. "Verschueren junior zetelt al jaren in de ECA (European Club Association), die de grote Europese clubs vertegenwoordigt. Zo heeft hij banden met bestuurders als Nasser Al-Khelaifi (PSG), Josep Maria Bartomeu (Barcelona), Edwin van der Sar (Ajax) en Adrea Agnelli (Juventus). Zij kunnen de koers die de UEFA gaat varen stevig beïnvloeden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  v24  I  voetbal