Zaterdag 4 April 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HBVL  I   door Redactie

Huisarts maakt zich kwaad: “Aan alle mensen die het nog steeds niet begrepen hebben en uitvluchten verzinnen: doe normaal!”

Huisarts maakt zich kwaad: “Aan alle mensen die het nog steeds niet begrepen hebben en uitvluchten verzinnen: doe normaal!”

Wilfried Colmonts, een huisarts uit Borgloon, ergert zich aan bepaalde mensen die uitvluchten verzinnen om zich niet aan de maatregelen te houden. Hij pleit voor meer solidariteit.

Ondanks dat de band met veel van zijn patiënten in deze coronacrisis intenser en persoonlijker is geworden, ziet dokter Colmonts dat er nog veel werk aan de winkel is. “Bijvoorbeeld voor mensen met een tweede verblijf aan zee, die de gekste uitvluchten verzinnen om toch maar naar hun appartement op e dijk te kunnen. ‘Mijn boiler is thuis stuk, ik wil me ginder gaan wassen.'"

“Yeah right. ‘Doe ‘ns normaal’, denk ik dan. ‘En hou je, zoals iedereen, aan de richtlijnen’.” Aan deze mensen geeft de Limburgse huisarts goede raad mee: “Stop de energie die jullie verspillen door excuses te verzinnen en de regels aan jullie laars te lappen in positieve dingen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  huisarts  I  corona  I  Limburg  I  Borgloon