Achtergelaten man gered uit drijfzand nadat hij urenlang op hulp wacht in vrieskou Buitenland
Buitenland

Achtergelaten man gered uit drijfzand nadat hij urenlang op hulp wacht in vrieskou

Achtergelaten man gered uit drijfzand nadat hij urenlang op hulp wacht in vrieskou

Urenlang heeft een 34-jarige Amerikaan doodsangsten uitgestaan. Hij zat tot zijn middel vast in het drijfzand van het Zion National Park en zijn vriendin slaagde er niet in om hem te bevrijden. Dat bericht De Telegraaf. Ze besloot haar partner achter te laten en liep drie uur door de sneeuw om hulp te halen. Het gebied is zo afgelegen dat mobiele telefonie nauwelijks mogelijk is.

De vrouw alarmeerde de hulpdiensten, maar het duurde nog eens vier uur voordat de reddingswerkers de man bereikten. Inmiddels zat die al meer dan zeven uur alleen vast in de kou. Ruim twee uur later slaagden ze erin de man uit het zand te trekken. Als klap op de vuurpijl moest het gezelschap de nacht doorbrengen in de barre kou, omdat redding met een helikopter pas bij daglicht en onder betere weersomstandigheden mogelijk was.

De man werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis afgevoerd. Ook de vrouw raakte tijdens haar tocht naar de bewoonde wereld onderkoeld. Volgens de lokale autoriteiten is het aan het besluit van de vrouw om hulp te halen, te danken dat de twee nog leven.

Het stel trok in winterse omstandigheden in de diepe noordelijke kloof, bekend als de Subway route. Onder bepaalde weersomstandigheden kan daar ook drijfzand ontstaan, weten kenners van de toeristische trekpleister. Wellicht heeft de man, een ervaren hiker, zich vergist in de omstandigheden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws