Modehuis van overleden ontwerper Karl Lagerfeld beschuldigd van dierenmishandeling Buitenland
Buitenland

Modehuis van overleden ontwerper Karl Lagerfeld beschuldigd van dierenmishandeling

Modehuis van overleden ontwerper Karl Lagerfeld beschuldigd van dierenmishandeling

Vandaag is Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld (85) in Parijs overleden. Sinds 1983 was hij hoofdontwerper bij modehuis Chanel. Een dag eerder ontstond er ook enige ophef rond het Franse modehuis Chanel. Er zijn beelden opgedoken waarin is te zien hoe honden ’s nachts in een te kleine kooi worden vastgehouden. Dat bericht The Times. Volgens het modelabel worden de honden echter goed verzorgd.

Gisteren kreeg het modehuis Chanel een stormloop aan kritiek nadat foto’s van gekooide honden in een van de Londense boetieks online waren geplaatsen. De beelden waren vrijdagavond rond 23 uur genomen door het raam van de winkel in Sloane Street en geüpload naar Instragram door Tabitha Willett, een voormalige reality-tv-ster.

Veiligheidshonden

Als bijschrift was te lezen: “Weet iemand wat deze lieve hondjes doen in kooien in de Chanel-winkel op Sloane Street gisteravond? Chanel, waarom zitten er twee honden vast in kleine kooien in je winkel om 23 uur?” Op de foto is te zien hoe de hond zich niet eens volledig kan uitstrekken in de te kleine kooi. Ook lijkt er nergens water of eten in de buurt te zijn voor de dieren.

Reality Star Tabitha Willett Outraged After Seeing Dogs In Cages At London Chanel Shop https://t.co/bpTzXArWXS pic.twitter.com/axcaahqZdn

— Susan Gentile (@SusanGentileus) February 19, 2019

Later nam Willett contact op met Chanel, die beweerde dat de honden daar waren om veiligheidsredenen. “Ze verzekerde me dat de dieren maar een paar uur per keer in de kooien werden vastgehouden (nog altijd te lang naar mijn mening onder die TL-verlichting) en dat er ook een man bij was.” Maar volgens Willett was er niemand in de buurt, en bovendien hebben veiligheidshonden geen enkel nut wanneer ze opgesloten zitten.

Veilig en comfortabel

De Britse dierenbescherming werd ook gecontacteerd. “Deze foto roept een aantal vragen op en we zouden graag horen waarom deze honden op deze manier in kooien worden vastgehouden”, zegt een woordvoerder. “Hondenkooien kunnen handig zijn bij het vervoeren van uw huisdieren, voor training of voor een korte opsluiting als toezicht niet mogelijk is.”

“Ze moeten een plek zijn waar de hond zich veilig en comfortabel voelt”, vervolgt de woordvoerder. “De kooien moeten groot genoeg zijn voor de hond om te zitten en volledig recht te staan, om zich te keren, uit te rekken en in een natuurlijke positie te gaan liggen.” De dierenbescherming benadrukt ook dat er altijd water beschikbaar moet zijn.

Chanel liet verstaan dat ze ook om het welzijn van de dieren geven. "We willen benadrukken dat deze twee honden, die speciaal hiervoor zijn opgeleid, regelmatig uit hun kooien worden gehaald om zich uit te strekken en te trainen. Er is ook een voorraad van voedsel en water gedurende de hele tijd dat ze in de kooi verblijven in de boetiek."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws