Maandag 6 April 2020 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Radio 1  I   door Redactie

Bart De Wever spaart kritiek tegen coronamaatregelen niet: “Sommige zaken wil ik niet toepassen, omdat ik ze zelf niet kan uitleggen”

Bart De Wever spaart kritiek tegen coronamaatregelen niet: “Sommige zaken wil ik niet toepassen, omdat ik ze zelf niet kan uitleggen”

Antwerps burgemeester Bart De Wever spaart zijn kritiek op de regels van de federale regering over het handhaven van de coronamaatregelen niet. “Er staan dingen in die ik niet wil toepassen, omdat ik ze niet kan uitleggen”, zegt De Wever in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

"Iemand die alleen staat te basketten, dat mag niet, maar fysieke activiteit wordt aangemoedigd”, verklaart De Wever. “Men mag ook niet rusten op een bankje, dat ga ik niet handhaven. Men mag naar een verloofde, maar dat is geen essentiële verplaatsing." In Antwerpen wordt gefocust op de essentie van het ministerieel besluit: samenscholingen en niet-essentiële verplaatsingen.

De Wever vindt ook dat de regels niet te ver mogen gaan. "Ingrijpen in het persoonlijk leven van mensen, in de supermarkt vragen waar iemand gedomicilieerd is, dat zijn dingen waar ik mijn korps geen opdracht toe zal geven”, besluit hij.

GAS-boetes

Het uitdelen van GAS-boetes aan overtreders vindt de N-VA-voorzitter een goede zaak, maar dat het bedrag van 250 euro vaststaat, dat betreurt hij. "Voor sommige overtredingen is dat veel te veel. Ook is het niet toepasbaar op minderjarigen. Dat is niet ideaal in een grootstad."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  corona  I  GAS-boetes