Maandag 6 April 2020 - 10:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Standaard  I   door Redactie

Mensen met een handicap maken zich zorgen: “Ik vrees dat de voorkeur gaat naar het redden van een ander leven dan dat van mij”

Mensen met een handicap maken zich zorgen: “Ik vrees dat de voorkeur gaat naar het redden van een ander leven dan dat van mij”

In veel gebruikte medische corona-richtlijnen voor de ziekenhuizen staat geen verwijzing naar de situatie van mensen met een handicap. Dat boezemt heel wat angst in bij desbetreffende personen.

Nadia Hadad leeft zelfstandig met een persoonlijk assistentiebudget, en vraagt zich af wat er met haar zal gebeuren wanneer zij ziek wordt. “Ik vrees dat de voorkeur dan gaat naar het redden van een ander leven dan da van mij”, geeft ze eerlijk toe in De Standaard.

Grip, een vzw die ijvert voor gelijke rechten voor personen met een handicap, dringt erop aan dat bij de triagepunten, waar patiënten beoordeeld worden, mensen met een handicap niet gediscrimineerd worden.

“We zijn nog niet toe aan triage, we hebben ook nog geen weet van concrete gevallen, maar dit moet duidelijk zijn wanneer het zover is”, zegt Hadad, lid van de raad van bestuur van Grip.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Grip  I  corona  I  Nadia Hadad  I  handicap