Maandag 6 April 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marc Van Ranst boort N-VA-schepen Kathleen Depoorter de grond in: “Je kent er geen sikkepit van en bent alle contact met de bevolking verloren”

Marc Van Ranst boort N-VA-schepen Kathleen Depoorter de grond in: “Je kent er geen sikkepit van en bent alle contact met de bevolking verloren”

Schepen van Financiën Kathleen Depoorter (N-VA) deelde op Twitter haar verontwaardiging over de corona-aanpak in ons land, maar viroloog Marc Van Ranst kaatste de bal flink terug.

"Duitsland koos resoluut en op tijd (lang voor de eerste patiënten) voor massaal en decentraal testen. Reagentia werden half januari gezocht. Hoelang zijn wij daar écht mee bezig? Eén week”, klonk het bij Depoorter, waarmee ze duidelijk maakte niet gediend te zijn van deze ‘nonchalance'.

De reactie van Marc Van Ranst bleef niet lang op zich wachten en hij benadrukte dat ons land op exact hetzelfde moment de tests klaar hadden. “Van in het begin heb jij enkel negatieve commentaar gehad op alles. Nooit constructief”, aldus de viroloog.

Ik aanvaard dat

Depoorter liet het daar niet bij en vroeg zich luidop af of deze tests ook voldoende in aantal werden voorzien. “Onze collega’s zorgverstrekkers en onze patiënten verdienen dat nochtans wel."

De viroloog hield zich daarop niet langer in. “Kathleen, je praat over dingen waar je geen sikkepit van kent”, aldus een strenge Van Ranst. "Je enige doel is verdeeldheid en verwarring zaaien. Ik aanvaard dat. Dat gaat zo met oppositiepartijen die plots alle relevantie en contact met onze bevolking hebben verloren."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  corona  I  Kathleen Depoorter  I  N-VA