Maandag 6 April 2020 - 12:00   I   door Redactie

Cercle Brugge haalt Club Brugge onderuit: "Dit is er dik over en onrealistisch"

Cercle Brugge haalt Club Brugge onderuit:

Club Brugge is van plan om een nieuw stadion te bouwen op de site van het Jan Breydelstadion. Eén probleem: Cercle Brugge, dat zou moeten verhuizen, is nog niet helemaal overtuigd.

“We willen de zekerheid dat we in het Jan Breydelstadion kunnen blijven zolang er geen duidelijk alternatief is", steekt voorzitter Vincent Goemaere in Het Nieuwsblad van wal. "We waren enorm verbaasd toen er op een blauwe maandag plots mensen in opdracht van Club een bodemonderzoek begonnen op onze jeugdvelden. We vonden dat er dik over en hebben dat meteen laten weten.”

“Intusssen zat ik al rond de tafel met Vincent Mannaert, Bob Madou en Roel Vaeyens van Club en de contacten tussen ons zijn goed en constructief. Ik heb ze wel moeten teleurstellen toen ze mij vroegen of ze mochten doorgaan met die testen. Zolang Cercle geen garanties krijgt, zullen we dit weigeren.”

"Niet realistisch"

“Ik ben trouwens nog altijd niet zeker of het Club menens is met een nieuwbouw op Sint-Andries, want daar een stadion voor 40.000 toeschouwers neerplanten lijkt me niet realistisch", vervolgt Goemaere. "Onze fans zien de Blankenbergsesteenweg dan weer niet zitten omdat het te ver is en moeilijk bereikbaar met de fiets."

"Dat is begrijpelijk, maar ik begin er ook voor Cercle toch grote mogelijkheden te zien. Als we er een multifunctioneel stadion kunnen bouwen en het ook zelfbedruipend kunnen maken, kan de Blankenbergsesteenweg ook voor ons een topbestemming worden. Maar eerst dus garanties graag.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge  I  voetbal  I  sport