Maandag 6 April 2020 - 18:00   I   door Redactie

Anderlecht-speler haalt uit: "Niet correct om Club Brugge kampioen te maken"

De raad van bestuur van de Pro League gaf vorige week het advies om het huidige seizoen in de Belgische competitie definitief stop te zetten. Als de Algemene Vergadering die beslissing volgende week bekrachtigt, is Club Brugge kampioen. Iets waar Kemar Roofe het niet mee eens is.

Anderlecht-speler haalt uit:

In een gesprek met The Sun maakt de spits van Anderlecht duidelijk dat hij het maar niets vindt als het huidige seizoen effectief zou stoppen. "Ik vind dat we het seizoen moeten afmaken of op zijn minst toch proberen om dat te doen."

"Ik vind het niet correct om clubs tot kampioen uit te roepen of tot de degradatie te veroordelen als er nog zoveel matchen op de kalender staan”, stelt Roofe ook de landstitel van Club Brugge in vraag.

"Er kan nog zoveel gebeuren in de play-offs"

Bovendien stoort het Roofe ook enorm dat hij met Anderlecht niet meer voor een Europees ticket kon strijden. "Ik wou de resterende wedstrijden nog spelen. Na de laatste match van de reguliere competitie kan er in tien wedstrijden in de play-offs nog zoveel gebeuren."

"We hadden nog de kans om zesde te eindigen en voor Europees voetbal te gaan. Dat is ook waarom ik voor Anderlecht tekende: ik had de ambitie om in de Champions League of de Europa League te spelen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  voetbal  I  sport