Maandag 6 April 2020 - 17:00   I   door Redactie

Marc Coucke zet stap opzij bij Anderlecht

Marc Coucke heeft een drastische beslissing genomen bij RSC Anderlecht. De voorzitter van paars-wit heeft beslist om een stap opzij te zetten. Hij wordt binnenkort een ceremoniële voorzitter.

Marc Coucke zet stap opzij bij Anderlecht

Sinds Coucke iets meer dan twee jaar geleden Anderlecht overnam, begaf hij zich vaak op de voorgrond. Daar zal nu echter verandering in komen. Dat liet kersvers CEO Karel Van Eetvelt weten via de officiële kanalen van Anderlecht.

“Ik heb vast moeten stellen dat Marc Coucke momenteel aangeschoten wild is, en dat de boodschap en de boodschapper voortdurend verward worden. Dat moet keihard zijn voor hem. Zijn overname van RSCA is tot nu toe geen succes, maar nu lijkt het alsof Coucke verantwoordelijk is voor alles wat fout loopt op Anderlecht", aldus Van Eetvelt.

"Op korte termijn zal Marc nooit goed kunnen doen"

"Op korte termijn zal Marc als voorzitter van RSCA nooit goed kunnen doen, en dat beseft hij. Bij mijn aanstelling heeft hij duidelijk aangegeven dat hij in de toekomst een ceremoniële voorzitter wil zijn, die op de achtergrond blijft", vervolgt Van Eetvelt.

Verder gaat Coucke het ook bekeken houden in de Raad van Bestuur van de Pro League. "Marc heeft mij als CEO verregaande bevoegdheden gegeven. Hij wil ook dat ik zijn plaats in de Raad van Bestuur van de Pro League overneem. In juni wordt het nieuwe bestuur verkozen, dan stel ik me kandidaat", besluit Van Eetvelt.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport