Maandag 6 April 2020 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad   I   door Redactie

Jonge verpleger deelt hartverscheurend moment: “Ik stond erbij toen een patiënt zijn potentieel laatste telefoontje naar huis deed”

Jonge verpleger deelt hartverscheurend moment: “Ik stond erbij toen een patiënt zijn potentieel laatste telefoontje naar huis deed”

Bruno Simoens is een jonge verpleger-ambulancier bij het AZ Sint-Vincentius in Deinze. In Het Nieuwsblad deelt hij een emotioneel moment.

<p>Zo&nbsp;vertelt hij dat er vrijdagnacht een coronapati&euml;nt binnenkwam wiens toestand kritiek was. &ldquo;Ik probeer mijzelf altijd voor te stellen, zodat je meer wordt dan een pak.&rdquo; De man was bij volle bewustzijn, maar kon praktisch niets zeggen wegens hoge zuurstofnood. &ldquo;Het enige wat hij er dan toch nog uit kreeg, was: &lsquo;Merci.&rsquo; Je voelt de dankbaarheid heel hard&rdquo;, zegt Simoens.p> <p>Toch went het nooit om iemand uit te moeten leggen hoe ernstig de toestand is en dat de pati&euml;nt aan het beademingstoestel moet. &ldquo;Het was niemand op leeftijd, een man middenin zijn leven. Ik stond in zijn kamer terwijl hij zijn potentieel laatste telefoontje naar huis deed&rdquo;, aldus Simoens. &ldquo;Dan weet je weer dat onze rol niet te onderschatten is&rdquo;, besluit hij.p>

Wat is jouw mening?

TAGS  I