Dinsdag 7 April 2020 - 07:00   I   door Redactie

Van Eetvelt moét iets kwijt over titel Club Brugge: "Iedereen voelt dat zo aan"

Van Eetvelt moét iets kwijt over titel Club Brugge:

De raad van bestuur van de Pro League adviseerde vorige week om het seizoen definitief te staken. Als de Algemene Vergadering dat advies volgende week volgt, is Club Brugge officieel kampioen. Anderlecht blijft achter met lege handen, maar toon zich sportief.

“Elke voetballiefhebber voelt aan dat Club Brugge de terechte kampioen is", vertelt CEO Karel Van Eetvelt op de website van Anderlecht. "Ik heb Vincent Mannaert meteen felicitaties gestuurd en dat heeft hij geapprecieerd. De beslissing om de Jupiler Pro League te stoppen is genomen en RSCA respecteert die. We hebben ze ook mee gesteund in de Pro League."

"Meer nog, het is onze ambitie om met het Belgische voetbal zo goed mogelijk uit de coronacrisis te komen. Om te beginnen zal Michael Verschueren de beslissing van de Jupiler Pro League bij zijn collega’s van de ECA met alle goeie argumenten verdedigen. De UEFA heeft geen juridische grond om Belgische clubs uit de Europese bekers te weren."

"Wij gaan de Belgische belangen verdedigen"

"Elk land heeft zijn eigen dynamiek om met dit soort crisissituaties om te gaan. Wij gaan de landen die erop hopen om de competitie nog wel af te werken, niet de les spellen, maar wij gaan wel de Belgische beslissing verdedigen. Voor wie er mocht aan twijfelen, Michael Verschueren zal een waardige pleitbezorger van het Belgische standpunt zijn", besluit Van Eetvelt.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport