Dinsdag 7 April 2020 - 10:00   I   door Redactie

Club Brugge is het beu en haalt zwaar uit naar Anderlecht: "Dit kan echt niet"

Club Brugge is het beu en haalt zwaar uit naar Anderlecht:

RSC Anderlecht opperde bij monde van CEO Karel Van Eetvelt dat het solidair zou zijn mochten de Europese inkomsten van de Belgische clubs de komende jaren verdeeld worden onder alle eersteklassers. Volgens paars-wit is dat dé manier om samen door de huidige coronacrisis te komen. Bij Club Brugge, de jongste jaren de Europese grootverdiener in ons land, zijn ze niet te spreken.

"Mijn reactie is die van zowat iedereen, vermoed ik. Het voorstel van Anderlecht is niet wat ik versta onder de definitie van solidariteit - ik voel mij niet aangesproken", steekt Club-CEO Vincent Mannaert van wal in Het Laatste Nieuws. "Dit is veeleer het verhaal van de krekel die geld komt vragen bij de mier. Kijk, corona treft ons allemáál - óók wij, grotere clubs, hebben uitgaven."

"In een situatie als deze blijkt nu meer dan ooit het werk uit het verleden. Bij Anderlecht kan ik mij voorstellen dat dit geen fijne vaststelling is. Karel Van Eetvelt is niet in een gespreid bedje terechtgekomen - alle begrip daarvoor. Niet corona is verantwoordelijk voor de precaire toestand van Anderlecht. Ik heb vastgesteld dat de club eerst interne maatregelen heeft genomen, en nu gaat aankloppen bij anderen."

"Ik kan Anderlecht maar één goede raad geven: kijk naar uzelf"

"Dat is niet hoe ik mij solidariteit voorstel", benadrukt Mannaert. "Onze solidariteit is zorgen dat Club Brugge vanuit zijn beleid zijn verplichtingen ten aanzien van zijn werknemers kan nakomen. Club Brugge heeft met zijn foundation nog nooit zo hard gewerkt om met goede doelen tot bij de mensen te komen. Onze leuze is 'No Sweat/No Glory' - maar wél óns zweet, niet dat van anderen."

"Ik werk al dertien jaar in West-Vlaanderen, tussen de vlasboeren in het zuiden en de vissers in het noorden. Die mensen knokken voor hun bestaan. Zij proberen niet om eigen - minder goed - beleid te laten compenseren door anderen. Anderlecht heeft enkele jonge talenten lopen. Bovendien hebben ze nieuwe mensen aangetrokken voor rekrutering en scouting. Ik kan Anderlecht maar één goede raad geven: sluit de deuren en vensters, kijk naar uzelf, en niet naar anderen om de problemen op te lossen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  sport  I  voetbal