Dinsdag 7 April 2020 - 11:30   I   door Redactie

'Marc Coucke vertrekt definitief, Vincent Kompany neemt Anderlecht over'

'Marc Coucke vertrekt definitief, Vincent Kompany neemt Anderlecht over'

Er waait nog maar eens een nieuwe wind door het Lotto Park. Met Karel Van Eetvelt haalde RSC Anderlecht een nieuwe CEO in huis. Van Eetvelt liet weten dat hij zowat alle taken van voorzitter Marc Coucke voor zijn rekening gaat nemen. Een teken aan de wand? Ja. Coucke begeeft zich naar de exit bij RSCA.

De website De Rijkste Belgen meldt dat het slechts een kwestie van tijd is vooraleer Coucke definitief vertrekt bij Anderlecht. Volgens het medium bestaat er effectief een contract tussen Coucke en Vincent Kompany, waarbij die laatste Anderlecht overneemt. De financiële voorwaarden liggen vast, de timing van de overnamen nog niet.

Volgens De Rijkste Belgen is het dubbelinterview met Van Eetvelt en Kompany op de website van paars-wit een eerste stap richting het vertrek van Coucke. "Hoe kondig je de overname van de macht aan? Bijvoorbeeld door een intern opgenomen interview. Het is dat wat Karel Van Eetvelt gedaan heeft als nieuwe CEO van Anderlecht." 

Coucke is weg

"De optie van de overname voltrekt zich nu, weze het op een merkwaardige wijze, met een opgezet dubbelinterview van Van Eetvelt en Kompany op de website van de ploeg", benadrukt De Rijkste Belgen. "De boodschap is duidelijk: Coucke is weg. Er waait een nieuw wind in Anderlecht."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal