Dinsdag 7 April 2020 - 15:00   I   door Redactie

Anderlecht lanceert plan voor hervorming JPL: "Dít is voor ons de enige optie"

Anderlecht lanceert plan voor hervorming JPL:

RSC Anderlecht legde zich vorige week uiteindelijk neer bij de beslissing om het seizoen in de Jupiler Pro League definitief stop te zetten. Ondertussen denkt paars-wit ook al mee over de gevolgen van die beslissing.

“Wie er zal promoveren en degdraderen? Daarvoor is een werkgroep opgericht, die naar alle suggesties zal luisteren en voorstellen moet uitwerken", aldus CEO Karel Van Eetvelt op de website van Anderlecht.

Al heeft paars-wit wel een duidelijk plan en een duidelijke voorkeur: "Het standpunt van RSCA is daarin heel duidelijk, wij pleiten voor een maximale solidariteit op elk vlak", benadrukt Van Eetvelt. "Sportief gezien denken wij dat de enig mogelijke conclusie is om volgend seizoen in 1A met 18 ploegen te spelen."

"De coronacrisis is niet het moment om over een nieuw format na te denken"

"Dan hoeft Waasland-Beveren geen spijt te hebben van de waterkans die ze niet hebben kunnen grijpen om zich op de 30ste speeldag toch nog te redden. Evenmin hoeven OH Leuven en Beerschot zich benadeeld te voelen. Dit geldt evenwel enkel voor het volgend seizoen, de coronacrisis is niet het moment om over een nieuw competitieformat na te denken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal