Dinsdag 7 April 2020 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Humo  I   door Redactie

Marc Van Ranst: “Laat er geen twijfel over bestaan: er vindt deze zomer geen enkel festival plaats, en ook reizen wordt problematisch”

Marc Van Ranst: “Laat er geen twijfel over bestaan: er vindt deze zomer geen enkel festival plaats, en ook reizen wordt problematisch”

“We zullen nog een hele poos een bijzonder leven leiden.” Aan het woord is viroloog Marc Van Ranst. Het mag duidelijk zijn dat we nog een hele tijd met het coronavirus opgescheept zullen zitten.

Voor alle mensen die reeds een heel jaar reikhalzend uitkijken naar die eerste frisse pint op de wei van Rock Werchter, heeft Van Ranst geen goed nieuws. “Laat er geen twijfel over bestaan: er vindt deze zomer geen enkel festival plaats."

“Ook reizen wordt problematisch", zegt de viroloog in Humo. "Om in het buitenland op vakantie te mogen, moet je ons land uit mogen, en het andere land binnen.” Vooral die laatste voorwaarde is volgens Van Ranst een groot probleem, omdat vele andere landen nog lang niet in de fase zitten waar wij ons in bevinden. “Daar zal het zelfs pas begonnen zijn. Dus ja: nu een reis plannen voor de zomervakantie, dat lijkt me bijzonder dapper. Ik voorspel alvast de Bongobon voor een weekendje thuis."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rock Werchter  I  corona  I  Marc Van Ranst