Dinsdag 7 April 2020 - 17:00   I   door Redactie

Van Eetvelt valt van zijn stoel bij RSCA: "Ik ben enorm geschrokken"

Karel Van Eetvelt is nog maar goed en wel bezig bij RSC Anderlecht, maar toch heeft hij al flink wat meegemaakt bij zijn nieuwe werkgever. Zo werd het ontslag van Pär Zetterberg hem niet in dank afgenomen.

Van Eetvelt valt van zijn stoel bij RSCA:

“Ik ben enorm geschrokken van de perceptie die gecreëerd werd rond het ontslag van Pär", komt Van Eetvelt op de webstek van Anderlecht nog eens terug op het vertrek van de Zweed. "Tot mijn eigen scha en schande heb ik moeten ervaren hoe in het voetbal de emotie het volledig kan overnemen."

"Objectief gezien was er voor Pär geen toekomst in de club. Hij bracht te weinig toegevoegde waarde in de staf. Om dan iemand royaal te vergoeden omdat hij een iconische speler is, dat kan je onmogelijk volhouden", benadrukt Van Eetvelt.

"Voor mij was het duur leergeld"

"Het afscheidsgesprek was niet makkelijk. Ik heb altijd opgekeken naar Pär en plots moest ik hem een moeilijke boodschap brengen. Toch was het een open gesprek met wederzijds respect en begrip. Maar een kwartier later stond het al in de pers en toen gingen alle poppen aan het dansen."

"Voor mij was het duur leergeld, maar drie weken later sta ik nog altijd achter de beslissing. Hij bracht te weinig toegevoegde waarde in de staf. Toen de storm was gaan liggen, bleek gelukkig dat het persoonlijke respect wederzijds is gebleven. Pär zal altijd een kind van RSCA blijven", besluit Van Eetvelt.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlechts  I  sport  I  voetbal