Dinsdag 7 April 2020 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HBVL  I   door Redactie

Limburgse familie verliest in twee weken tijd een hele generatie aan coronavirus en is kapot van verdriet: “Dit is waanzin”

De familie van Gert Neutelaers (51) uit Alken heeft een zware klap te verwerken gekregen. In twee weken tijd overleden zijn moeder, tante én nonkel aan het coronavirus.

Limburgse familie verliest in twee weken tijd een hele generatie aan coronavirus en is kapot van verdriet: “Dit is waanzin”

"Een generatie aan die kant die van de familie is weggemaaid”, zegt Gert in Het Belang Van Limburg. Op 23 maart stierf Gerts moeder op 87-jarige leeftijd in het Jessa Ziekenhuis. Ze deelde daar nog een kamer met haar zus Ghislaine (90). Zij overleed 17 maart. Afgelopen weekend eiste het dodelijke virus dan weer het leven van René (79), de broer van Laura en Ghislaine. “Dat is waanzin."

“We hebben alleen afscheid kunnen nemen van onze eigen moeder. En dan nog heel beperkt”, aldus Gert. De familie heeft het vooral heel moeilijk met hoe er nu gerouwd moet worden. Van een klassieke begrafenisdienst of een samenkomst met de familie kan wegens de maatregelen geen sprake zijn. “In plaats daarvan tien minuten aan het kerkhof staan met een zegening. En dan naar huis. Want er is ook geen koffietafel meer waarbij je je hart eens kan luchten”, zegt Gert.

Waanzin

Wat het allemaal nog een stuk erger maakt, is dat René, Laura en Ghislaine niet de enige sterfgevallen van de familie zijn dit jaar. Op 16 maart kwam Renés echtgenote Annie Appeltans nog te overlijden. Haar dood is niet gelinkt aan corona. “En in januari is de oudste broer al overleden, nog voor de coronacrisis. Drie maanden later zijn we vier doden verder. Dat is waanzin”, besluit Gert.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Alken  I  Limburg  I  corona  I  Appeltans