Woensdag 8 April 2020 - 09:30   I   Foto: VRT  I   Bron: De Afspraak  I   door Redactie

Marc Van Ranst voert de druk op: "Mensen gaan dit niet meer begrijpen, ik word hier ook ongeduldig over"

Marc Van Ranst voert de druk op:

Viroloog Marc Van Ranst pleit ervoor om de cijfers van de ziekenhuizen en de woonzorgcentra te splitsen. Hij kan niet begrijpen dat het zolang duurt om dit te bewerkstelligen.

"We moeten de cijfers van de ziekenhuizen en de woonzorgcentra bijna chirurgisch van elkaar kunnen scheiden. Ik ben daar al een paar dagen op aan het aandringen", legt Van Ranst uit in De Afspraak. "Je hebt het verhaal van de ziekenhuizen. Een deel daarvan komt in de lijst van de doden. Die moet je echter voorbehouden voor de cijfers van de ziekenhuizen."

"Het kent twee verschillende dynamieken", gaat Van Ranst verder. "Op een bepaald moment gaan de mensen niet begrijpen dat het aantal ziekenhuisopnames naar beneden blijft gaan en het aantal doden blijft stijgen. Dat klopt niet. We moeten die cijfers uit elkaar houden. Dat gaat ons ook een veel beter beeld geven op de problematiek in de rusthuizen."

"Toch niet zo moeilijk?"

Van Ranst weet ook niet waarom deze cijfers nog steeds niet worden gescheiden. "Ik moet eerlijk zeggen dat we er al een tijdje op aandringen. Iedereen begint daar ongeduldig over te worden. Ik ook. Dat is toch niet zo moeilijk als een man naar de maan schieten?"

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus