Woensdag 8 April 2020 - 17:45   I   door Redactie

Volledig overzicht: Standard krijgt géén licentie, Anderlecht komt met de schrik vrij

Volledig overzicht: Standard krijgt géén licentie, Anderlecht komt met de schrik vrij

Standard, KV Oostende en Moeskroen hebben woensdag geen proflicentie gekregen voor volgend seizoen. Dat betekent dat de clubs kunnen degraderen naar de amateurreeksen.

Het Nieuwsblad meldt dat Moeskroen en KV Oostende naast een proflicentie grijpen en zouden degraderen. Beide clubs kunnen de levensvatbaarheid voor de komende 18 maanden niet garanderen. Ook Standard kreeg geen proflicentie. En dat is uiteraard een serieuze verrassing.

Bij De Rouches ontbreekt een betalingsbewijs voor de tekenpremis van de maand februari. Het gaat om een bedrag van meer dan 1 miljoen euro, gespreid over acht spelers. Als het van de licentiecommissie afhangt, start Standard volgend seizoen in de tweede amateurklasse met een puntenhandicap.

Helemaal zeker is de degradatie van Moeskroen, Standard, KV Oostende en de andere clubs die geen licentie kregen nog niet. De clubs kunnen nog in beroep gaan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om alsnog een licentie te krijgen.

Goed nieuws voor Anderlecht

Eerder op de dag kregen onder meer KV Mechelen, Beerschot, KV Kortrijk, OH Leuven, STVV, Union, Cercle Brugge en Antwerp allen al een verlossend telefoontje van de licentiecommissie. Die clubs blijven dus wel in eerste klasse.

Ook Anderlecht heeft zijn licentie beet. Paars-wit moest zich zorgen maken omtrent de rol die extern adviseur Wouter Vandenhaute speelt, maar kwam met de schrik vrij.

Clubs die geen licentie kregen:

Standard

Excelsior Moeskroen

Lommel SK

KV Oostende

KSV Roeselare

Royal Excelsior Virton (ook geen licentie voor nationale amateurreeksen)

Sporting Lokeren (verwezen naar tweede amateur met handicap van drie punten, een punt per periode)

Clubs die licentie beet hebben:

Anderlecht

Antwerp

Beerschot

Cercle Brugge

Charleroi

Club Brugge

Eupen

Gent

Genk

KV Kortrijk

OH Leuven

KV Mechelen

STVV

Union

Waasland-Beveren

Westerlo

Zulte Waregem

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Moeskroen  I  Waasland-Beveren  I  KV Mechelen  I  Beerschot  I  KV Kortrijk  I  OH Leuven  I  STVV  I  Union  I  Cercle Brugge  I  Antwerp  I  voetbal  I  sport