Donderdag 9 April 2020 - 19:00   I   door Redactie

Marc Van Ranst vreest ook het ergste voor volgend seizoen: "Enkel voetbal in de zomer misschien"

Marc Van Ranst vreest ook het ergste voor volgend seizoen:

Marc Van Ranst vreest het ergste voor de Belgische competitie. Hij verwacht niet dat er snel met publiek zal gespeeld kunnen worden. Integendeel zelfs.

De lockdown zal geleidelijk worden afgebouwd. "Massabijeenkomsten zoals concerten en voetbalwedstrijden zitten in dat proces helemaal aan het einde", aldus Van Ranst in De Telegraaf.

Van Ranst denkt dat er misschien zonder publiek kan gespeeld worden in de zomermaanden, tussen twee pieken van het coronavirus in. "Daar is het voetbal eigenlijk niet voor bedoeld, maar dan zouden de wedstrijden via tv gevolgd kunnen worden. Voor zo’n scenario moet het virus wel teruggebracht zijn richting nul. Die kans acht ik niet groot, maar het is niet uitgesloten."

Bovendien zullen spelers hun gedrag moeten aanpassen. Geen handen meer geven en juichen zal anders moeten. "Daarnaast zou je de spelers kunnen testen voor wedstrijden om te zorgen dat er geen besmette spelers in het veld staan. Of ervoor kiezen om alleen de spelers die immuniteit hebben opgebouwd te benutten. Het zijn allemaal heel ongebruikelijke dingen, maar deze extreme tijd vraagt om het vermogen om buiten de gebruikelijke kaders te denken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Standard  I  Antwerp  I  v24  I  sport  I  voetbal