Steven Van Gucht: “We zijn nog lang niet uit de gevarenzone, er zullen de komende dagen nog veel sterfgevallen bijkomen” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht: “We zijn nog lang niet uit de gevarenzone, er zullen de komende dagen nog veel sterfgevallen bijkomen”

Steven Van Gucht: “We zijn nog lang niet uit de gevarenzone, er zullen de komende dagen nog veel sterfgevallen bijkomen”

Steven Van Gucht was op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum donderdagvoormiddag voorzichtig optimistisch over de laatste cijfers. Toch is het ergste nog niet voorbij.

Zo hebben we de piek van het aantal ziekenhuisopnames waarschijnlijk wel gezien, maar aan de piek van het aantal doden zitten we nog niet, volgens Van Gucht. “Neen, zeker niet”, zegt de viroloog in 'VTM Nieuws'.

“Een van de belangrijkste indicatoren die we volgen is het aantal nieuwe opnames in de ziekenhuizen”, aldus Van Gucht. “Daar zien we nu toch al een hele tijd dat het aantal traag maar geleidelijk afneemt.” Ook het aantal patiënten in de ziekenhuizen is traag aan het afnemen.

Veel overlijdens

“We zijn echter nog lang niet uit de gevarenzone”, waarschuwt Van Gucht. “Dat tonen onder andere die overlijdensstatistieken. Er overlijden nog héél veel mensen. Niet alleen in de ziekenhuizen, maar ook daarbuiten. Dat zijn niet allemaal bevestigde gevallen, maar we tellen ze wel mee en ik verwacht niet dat dat snel gaat afnemen de komende dagen”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws