Vrijdag 10 April 2020 - 07:00   I   door Redactie

Érg verrassend: 'Seizoen in Jupiler Pro League wordt dan toch verdergezet'

Érg verrassend: 'Seizoen in Jupiler Pro League wordt dan toch verdergezet'

De raad van bestuur van de Pro League adviseerde vorige week nog om het seizoen in de Belgische competitie definitief stop te zetten. De Algemene Vergadering moet dat advies wel nog bekrachtigen. Een formaliteit. Of toch niet?

Plots is het volgens Het Laatste Nieuws niet meer zo zeker dat het seizoen in onze Jupiler Pro League definitief voorbij is. "Het was een uitgemaakte zaak. De Belgische clubs zouden op een algemene vergadering van 15 april stemmen voor de stopzetting van de competitie. De Raad van Bestuur had dat unaniem ­besloten. Ook de persoonlijke ­kritiek van UEFA-baas Ceferin, die er mee dreigde de Belgische Euro­pese tickets af te nemen, had die plannen niet gewijzigd", schrijft de krant.

UEFA

"Tot gisteren. “De algemene vergadering zal nu plaatsvinden op 24 april.” Niet toevallig verzamelt op 23 april het Uitvoerend Comité van de UEFA. De kans is groot dat daar beslist zal worden of landen die hun competitie vroegtijdig stopzetten ook effectief zullen bestraft worden", benadrukt HLN.

En volgens de krant zal onze competitie dan toch worden verdergezet. "Als de UEFA uitpakt met straffen, dreigen heel wat clubs – ook zij die rekenen op solidariteit – geld mis te lopen. De kans is niet onbestaande dat het stemgedrag van de Pro League daarom toch zou draaien. En dat de Belgische competitie tóch niet voortijdig stopgezet zou worden."

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal