Van Ranst: "Ik moet iedereen waarschuwen dat de situatie bijzonder fragiel is" Royalty
Royalty

Van Ranst: "Ik moet iedereen waarschuwen dat de situatie bijzonder fragiel is"

Van Ranst: "Ik moet iedereen waarschuwen dat de situatie bijzonder fragiel is"

Viroloog Marc Van Ranst heeft in De Afspraak opgeroepen om zoveel mogelijk binnen te blijven in het paasweekend en de paasvakantie. "De toestand is nog steeds zeer fragiel", waarschuwde hij.

Steeds meer komt er druk om de maatregelen te lossen. "Er is een verschil tussen druk voelen en toegeven aan druk. Dat zijn twee verschillende dingen. Iedereen wil terug naar het normaal. Dat gaat ook wel komen. Het pad ernaar toe moet logisch zijn en dat moet veilig zijn. Dat zal ook gegarandeerd worden", zei Van Ranst in De Afspraak.

"Men mag niet denken omdat er nu een werkgroep op tijd bezig is met daarover na te denken dat we nu al in de fase zitten van het los te laten", klonk het bij Van Ranst.

Vanuit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is er zelfs een oproep om de maatregelen nog te verstrengen. "Op dit moment is daar hier geen reden toe. Wanneer we merken dat de curve opnieuw zou verslechteren, is het een ander verhaal", zei Van Ranst.

De viroloog waarschuwde en deed een oproep: "Pas op hé, iedereen denkt dat die curve nu naar beneden zal blijven gaan. Dat dit een verworvenheid is. Ik moet iedereen daar al voor waarschuwen dat dat niet zo is. Dit is nog altijd een bijzonder fragiele situatie. Iedereen zal ook in dit paasweekend en deze paasvakantie heel hard zijn best moeten doen om ervoor te zorgen dat het in de juiste richting blijft gaan."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws