Vrijdag 10 April 2020 - 14:00   I   door Redactie

Slecht nieuws over Jupiler Pro League: "Zelfs Marc Van Ranst kan dat niet zeggen"

Slecht nieuws over Jupiler Pro League:

De Jupiler Pro League ligt voorlopig, net als alle andere competities, stil. Stilaan rijst de vraag wanneer er opnieuw een bal zal rollen op de Belgische voetbalvelden. Maar mogelijk krijgen we nog een lange tijd geen voetbal te zien.

Door de huidige coronacrisis is het moeilijk in te schatten of het voetbal snel weer écht op gang kan schieten. Bovendien adviseerde de raad van bestuur van de Pro League al om het huidige seizoen definitief stop te zetten. En dan is het de vraag wanneer het volgende seizoen van start kan gaan.

"Zelfs Marc Van Ranst kan niet zeggen wanneer we coronavrij kunnen leven. Dat maakt het voor de clubs wel heel moeilijk om de startdatum van een nieuwe competitie te prikken. De meeste ploegen zijn geneigd om de start uit te stellen, in de hoop dat ze zo veel mogelijk wedstrijden kunnen spelen voor publiek", schrijft Het Laatste Nieuws.

Minder ploegen en/of geen play-offs?

"Anderzijds is het EK een jaar verplaatst, wat wil zeggen dat de competitie ook relatief vroeg zou moeten eindigen. Conclusie: een overvolle kalender met 40 wedstrijddagen, zoals normaal het geval zou zijn, wordt wel heel moeilijk. Alweer wordt er gekeken naar het format om dat probleem op te lossen. De suggesties kan u al raden – minder ploegen, geen play-offs of een verkorte versie ervan", besluit de krant.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal