Steven Van Gucht: "Het aantal stergevallen in de ziekenhuizen stabiliseert" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht: "Het aantal stergevallen in de ziekenhuizen stabiliseert"

Steven Van Gucht: "Het aantal stergevallen in de ziekenhuizen stabiliseert"

Steven Van Gucht benadrukt dat het aantal doden in de ziekenhuizen al een tijdje aan het stabiliseren is. "Die in de woonzorgcentra zijn sinds begin april echter wel aan het stijgen", meldt de viroloog.

"We zien de voorbije twee weken dat het aantal stergevallen in de hospitalen stabiliseert, tussen de 100 en 130 overlijdens. Sinds begin april is het aantal sterfgevallen uit de woonzorgcentra wel aan het stijgen", legt Steven Van Gucht uit bij VTM NIEUWS. "Dat zijn 100 tot 200 overlijdens per dag. Het is wel belangrijk om te melden dat dit vermoedelijke overlijdens zijn. Het is niet altijd zeker of het virus een grote rol heeft gespeeld. We overschatten de cijfers dus misschien lichtjes."

Tot slot geeft Van Gucht nog eens mee dat we in ons kot moeten blijven dit weekend. "Vier Pasen binnen het gezin en nodig geen andere familieleden uit. Het is een harde boodschap, maar ik denk dat het nu nog wel even nodig is. We kunnen nooit uitsluiten dat we ongemerkt besmet zijn geweest met het virus. Zo ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor het virus om rond te gaan. Dat moeten we echt vermijden."

Populair

Laatste nieuws