Vrijdag 10 April 2020 - 17:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt komt met opmerkelijk plan om play-off 1 te laten spelen

Peter Vandenbempt komt met opmerkelijk plan om play-off 1 te laten spelen

Terwijl het seizoen in de Jupiler Pro League stil ligt, wordt er druk gespeculeerd over een grondige hervorming van het Belgisch voetbal. Verschillende eersteklassers kregen hun licentie voor volgend seizoen niet en dus dringt zo'n hervorming zich op.

"Over hoe het voetbal er na de stoet der gebuisden voor het BAS en in de jaren nadien moet uitzien, lopen de meningen uiteen", steekt Peter Vandenbempt van wal bij Sporza. "Daarbij duikt het oude idee weer op om de betere belofteploegen in 1B te laten spelen."

"Voor sommigen kan het ‘opvullen’ van 1B met belofteploegen echt niet meer zijn dan een overgangsmaatregel voor één seizoen. Voor hen moet 1B ten laatste na volgend seizoen verdwijnen. Belofteploegen in 1B vier keer tegen mekaar laten spelen, heeft geen enkele meerwaarde in vergelijking met de huidige beloftecompetitie."

Mét play-offs

"Zij stellen voor om na het overgangsjaar naar één profcompetitie te evolueren met - afhankelijk van het aantal proflicenties - 18 of 20 clubs, wie weet toch maar 16 - en daaronder het amateurvoetbal te organiseren", gaat Vandenbempt verder. "In één reeks of twee reeksen, een Vlaamse en een Waalse. Daarin kun je dan wel de belofteploegen van 1A laten spelen."

"En die hoogste reeks kan zelfs met 18 nog play-offs spelen, weliswaar in een andere vorm, bijvoorbeeld met vier voor de titel en de eerste Europese plaatsen", besluit Vandenbempt. Een opmerkelijk plan, zodat de play-offs toch in leven kunnen blijven.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Antwerp  I  Charleroi  I  Standard  I  KRC Genk  I  KV Mechelen  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal