-->

Erika Vlieghe haalt zwaar uit: “Als de ziekenhuizen zouden werken als de overheid, waren er niet veel overlevenden in deze coronacrisis”

Erika Vlieghe haalt zwaar uit: “Als de ziekenhuizen zouden werken als de overheid, waren er niet veel overlevenden in deze coronacrisis”
Zaterdag 11 April 2020 - 08:30   I   Foto: VRT   I  Bron: Het Nieuwsblad  I  

“Als we niet heel voorzichtig zijn, zal het virus terugkomen en harder en feller toeslaan dan ooit.” Aan het woord is professor Erika Vlieghe. Zij is niet mals voor de overheid.

Als baas van de taskforce die een exitstrategie moet bepalen, zag Vlieghe dat er van in het begin werd geroepen werd achter meer testen. “Maar doe dat maar als er geen testen zijn, hè”, zegt ze in een interview met Het Nieuwsblad.

Vlieghe wordt naar eigen zeggen gek de situatie rond de mondmaskers en de wissers. “Op zo’n manier kan je niet werken. Als de hospitalen op die manier hadden moeten werken, waren er in deze epidemie niet veel overlevenden”, klinkt het hard.

Frustrerend

“Het meest frustrerende is de logheid van de overheidsdiensten”, aldus Vlieghe. “De mensen die er werken, willen allemaal heel erg dat het vooruitgaat, maar dat schip is zo’n logge tanker.” Zo is er de schrijnende situatie in onze woonzorgcentra. “Er zijn veel overlegmomenten geweest en er is wel iets gebeurd, maar het duurde heel lang”, zegt Vlieghe.

TAGS  I  Erika Vlieghe  I  corona  I  woonzorg