Supermarktketen OKay trekt aan alarmbel en roept producten terug: “Eet zeker niet op, grote kans op besmetting” Royalty
Royalty

Supermarktketen OKay trekt aan alarmbel en roept producten terug: “Eet zeker niet op, grote kans op besmetting”

Supermarktketen OKay trekt aan alarmbel en roept producten terug: “Eet zeker niet op, grote kans op besmetting”

In samenspraak met het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) neemt winkelketen Okay, onderdeel van de Belgische retailgroep Colruyt Group, een van zijn producten uit de winkel.

Bij een interne controle werd de aanwezigheid van salmonella vastgesteld in het product gekruid kalfsgehakt 400 g met uiterste consumptiedatum 14/04/2020.OKay heeft daarom in overleg met het FAVV besloten om de betrokken producten uit de verkoop te nemen en ze terug te roepen van bij de consumenten.

Aan klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald. Intussen werden de betrokken producten in alle winkels uit de rekken gehaald. Hieronder een beschrijving:

  • Productnaam: gekruid kalfsgehakt 400 g
  • Uiterste consumptiedatum (TGT): 14/04/2020
  • Verkoopperiode: van 7/04/2020 t.e.m. 9/04/2020
  • Artikelnummer: 03963
  • Lotnummer: 02015097
  • Barcodenummer: 05400141130812

Symptomen

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 à 48 u na de besmetting. De symptomen duren meestal 4 à 7 dagen en de meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling.

Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws