"Als we zo voortdoen, moeten we nog 6 maanden tot een jaar binnenblijven" Royalty
Royalty

"Als we zo voortdoen, moeten we nog 6 maanden tot een jaar binnenblijven"

"Als we zo voortdoen, moeten we nog 6 maanden tot een jaar binnenblijven"

Dirk Devroey, de huisdokter van Radio 2, maakt zich grote zorgen over het enorme sterftecijfer in de woon-zorgcentra. "Blijf alsjeblief in uw kot", roept hij nog eens op.

"Ik word echt verdrietig van de nieuwe cijfers. Het is afschuwelijk", zegt dokter Devroey. "Het aantal nieuwe gevallen is nog nooit zo hoog geweest denk ik, maar er zijn ook een enorm hoog aantal overlijdens. Het aantal overlijdens kunnen we op zich ergens plaatsen, dat zijn mensen die 2 weken geleden ziek zijn geworden, toen er die grote piek was. Dat zijn mensen die sindsdien op intensieve zorgen lagen of mensen in de woonzorgcentra, waar de situatie ook heel precair is. We staan op dit moment echt machteloos quasi overlijdens."

Het is anders op vlak van besmettingen, stelt Devroey. "Wat betreft de nieuwe besmettingen, daarvoor moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen", stipt hij aan. "Anders moeten we nog 6 maanden tot een jaar binnenblijven, als we zo voortdoen. Als ik zie hoe sommige mensen bezig zijn, die toch nog in groepjes aan de winkel praten, die elkaar gewoon nog kruisen in winkels, of mensen die toch nog gezellig buiten praten. Ik heb afschuwelijke beelden gezien in Antwerpen, waar er gewoon nog feestjes worden gehouden."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws